Evenementen in de omgeving
Print deze pagina

Evenementen 2022 (2023 volgt zsm)
De leukste evenementen in de buurt van onze camping!


Schuttersfeesten Zuid-Limburg
In zuid-Limburg zijn er nog veel schutterijen actief!
beleef deze mooie eeuwen oude traditie samen met de limburgers.
Op een schuttersfeest vind u schietwedstrijden, schoonheidswedstrijden, muziekwedstrijden en een mooie optocht van alle muziekkorpsen.

TIP!Donderdag 26 mei: Koningsvogelschieten Schutterij st. Joseph Vijlen (vanaf 13.00 uur)
Deze dag barst de strijd los om koning/koningin te worden van schutterij st. Joseph vijlen voor komend seizoen. Zeker een aanrader om een kijkje te gaan nemen!
Zondag 22 mei: Bondsfeest te strucht

Zondag 3 juli: OLS* te Meijel
(*oud limburgs schuttersfeest hier zullen ongeveer 120 schutterijen aanwezig zijn!)
Zondag 14 augustus: Bondsfeest te Mechelen
Voor meer informatie kunt u zich melden op de receptie.


Foodtruckfestival TREK Maastricht
Veel mensen hebben er reikhalzend naar uitgekeken: de zesde editie van Food Truck Festival TREK in Maastricht! Het geliefde Stadspark wordt weer omgetoverd tot één groot sfeervol openluchtrestaurant tijdens dit reizende festival. 

Je kunt er niet alleen genieten van het lekkerste eten en drinken, maar ook van de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen. Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! het festival vindt plaats van 19 mei t/m 22 mei 2022

Klik hier voor meer informatie.

Memorial Day Margraten
Jaarlijks op de zondag voor de laatste maandag in mei wordt op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten Memorial Day gehouden.

Hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland zullen deze herdenking bijwonen. Tijdens de plechtigheid vindt een kranslegging plaats en wordt vanuit de lucht door straaljagers een saluut gebracht door het overvliegen in de zogenaamde ‘Missing Man’-formatie. De Memorial Day is voor iedereen toegankelijk. Memorial day vindt plaats opzondag 29 mei 2022
Klik hier voor meer informatie

Hago Limburgs Mooiste
Hago Limburgs mooiste biedt al 28 jaar mooie race en mtb tourtochten in Nederland aan.
Uitdagende routes tussen de 70 en 255 km door het prachtige Heuvelland (tot 4.700 hm)
over verkeersluwe wegen.


Hago Limburgs mooiste is in de loop der jaren uitgegroeid tot een tweedaags evenement met op de start- en finishlocatie onder andere een open lucht fietsmarkt, entertainment progamma op vrijdag en zaterdag en diverse arrangementen voor (bedrijven) teams.
Fietsen met een voor de kinderen kan ook! Er is op zaterdag een leuke, eenvoudige te fietsen familietocht van circa 25-40 km uitgezet door de groengebieden in en rond Parkstad. En op zaterdagochtend vindt er op het evenementenplein een Kids Ride plaats. Hago Limburgs Mooiste is daarmee een fietsevenement voor het hele gezin! 
Hago Limburgs Mooiste vind plaats op zaterdag 11 juni

klik hier voor meer info & inschrijven.

Maastrichts Mooiste
Het bekende hardloopevent dwars door de historische binnenstad van maastricht!

Op zondag 12 juni wordt met passie en veel liefde voor de sport opnieuw het hardlooponderdeel van Univé Maastricht Mooiste georganiseerd. Maak u op voor 5 of 10 km door een mooie maar zwaar uitdagende parcours met de Sint Pietersberg erin verwerkt. 

Kies je voor de Halve Marathon dan loop je een vlak en snel parcours, zonder scherpe bochten en door het sfeervolle centrum van Maastricht om tenslotte te finishen op de drukke Markt. Editie 2019 belooft weer een groot succes te worden! 
klik hier voor meer informatie & inschrijven.

Stoomvrijmarkt
Talrijke marktkramen met een breed aanbod, zoals tweedehands goederen, speelgoed, gebruiksartikelen, kleding en muziekartikelen. 

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten en is een ‘natje en een droogje’ volop verkrijgbaar. Verder zijn alle winkels en horecazaken in Simpelveld open, zodat het goed toeven is tijdens de ‘Stoomvrijmarkt’ in het toeristisch hart van Simpelveld. De markt is op zondag 12 juni van 11.00 uur tot 18.00 uur toegankelijk.

klik hier voor meer informatie

Pinkop 2022
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf (ongeveer 20 minuten van de camping vandaan) sinds 1970 word dit festival georganiseerd en is elk jaar weer een groot feest. Dit jaar alweer de 51e editie!

Pinkpop vind dit jaar plaats op 17-18-19 juni
Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Nacht van Gulpen
Een nachtelijke wandelklassieker van 70 km door het limburgse heuvelland!

De Nacht is de bekendste nachtelijke wandelklassieker in Nederland en de Euregio. Een wandeltocht van 70 kilometer, dwars door het mooie Limburgse Heuvelland.
Bekend om zijn sportieve uitdaging, maar ook vanwege de perfecte verzorging en glorieuze intocht.

Jaarlijks strijken vele wandelaars, uitkomstig uit binnen- en buitenland, neer in Gulpen
om de ultieme uitdaging aan te gaan. Een unieke combinatie van topsport en bourgondische
gezelligheid. 
De nacht is géén wedstrijd en kent géén winnaar.
De eerste 60km loopt u in een groepsverband met een tempo van ongeveer 5.5 km/uur.
De laatste 10km mag u het wandeltempo zelf bepalen.
De 43e Nacht van Gulpen gaat van start op zaterdag 28 mei om 22.30 uur vanaf Grand Café Galouppe, in de dorpsstraat in gulpen.

klik hier voor meer informatie over de nacht van Gulpen.


Andre Rieu op het Vrijthof
Prachtige openlucht concertreeks op het mooiste plein van nederland het Vrijthof!

André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Ook in 2019 tovert Rieu het hele Vrijthof weer om tot één grote opelucht concertzaal op 7 t/m 31 juli 2022 Heerlijke melodieen, van klassieke muziek tot meeslepende walsen, onder andere uit diverse opera's, operettes en musicals. Het worden wederom onvergetelijke avonden vol komische en ontroerende momenten. Maar vooral ook: heel veel romantiek! 

klik hier voor meer informatie en tickets

TIP! Terrasarrangement André Rieu
Terwijl u dineert vult het mooiste plein van Maastricht zich langzaam met publiek en komt u al helemaal in de stemming! Nadat het culinaire hoogtepunt van de avond gepasseerd is, start het muzikale hoogtepunt: André Rieu! Alle terrasarrangementen zijn exclusief drank. Tijdens het concert wordt er niet bediend om de luisteraars niet te storen. U kunt natuurlijk voor het concert wel al bestellen. Vanaf 18.30 kunt u aan tafel plaatsnemen en vanaf 19.00 uur word het eten geserveerd. om 21.00 uur start het concert.

Het voordeel van een terrasarrangement is dat u in confortabele stoelen heerlijk naar de muziek van André Rieu kan luisteren en uitzicht op het plein hebt.
U volgt het concert met name via de schermen die bij de terrassen ophangen. met een beetje geluk ziet u ook het podium vanaf het terras. echter word dat niet gegarandeerd.

klik hier voor meer informatie en het reserveren van terrasarrangementen.
LET OP! Niet alle terrassen staan op deze website vermeld! sommige terrassen hebben de kaartverkoop van deze arrangementen in eigen beheer. voor meer info kunt u zich ook melden op de receptie.


Zomermarkt Walem
Op zondag 26 juli staat het buurtschap Walem bij Schin op Geul voor de 32e keer in het teken van de zomermarkt. Deze markt onderscheidt zich door de ligging van het marktparcours in het prachtige buitengebied van Schin op Geul. Naast een grote vrijmarkt wordt een aparte rommel/hobbymarkt ingericht waar naar hartenlust gesnuffeld kan worden. Er worden totaal ruim tweehonderd kramen geplaatst, waarvan circa vijftig rommel stands zijn. 

Op het gezellig ingerichte buitenterras in een lommerrijke boomgaard zijn kinderattracties opgesteld. Tevens wordt er voor de inwendige mens gezorgd, bezoekers kunnen hiervoor terecht bij de diverse eet- en drankbuffetten. Dit alles wordt omlijst met de nodige stemmingsmuziek. De organisatie heeft gezorgd voor een ruime parkeergelegenheid vlakbij het marktparcours. Duidelijke bebording vanuit Schin op Geul wijst de bezoekers de weg. de markt vindt plaats op zondag 31 juli

klik hier voor meer informatie.

Voor nog meer tips en folders over evenementen in de buurt kunt u altijd terecht bij de receptie!

Delen op
ANWB Camping ACSI CampingCard ANWB Camping