Evenementen in de omgeving
Print deze pagina

BEGIN 2020 zal deze pagina worden aangepast!

 

Evenementen 2019
De leukste evenementen in de buurt van onze camping!

Amstel Gold Race
De Amstel Gold Race is een Nederlandse eendaagse wielerwedstrijd voor profrenners, die sinds 1966 jaarlijks wordt gehouden in de Limburgse heuvels en tot de wielerklassiekers wordt gerekend. 

Op 20 & 21 april 2019 zal de amstelgold race plaatsvinden.

Zaterdag 20 april is het de beurt aan de amateurs om hun wielertalent te laten zien.
De klassieker voor de profrenners start zondag 21 april om 10.30 uur op het Vrijthof in Maastricht en finisht rond 17.13 op de finishlocatie in Vilt-Valkenburg. Het peleton moet dit jaar zo'n 258 km afleggen. Tijdens de koers staan er 35 Beklimmingen op het programma.


Voorlopig programma:
10.30uur: Start Maastricht
12.01uur: 1e doorkomst finishlijn (verwacht)
15.06uur: 2e doorkomst finishlijn (verwacht)
16.49uur: 3e doorkomst finishlijn (verwacht)
17.13uur: Finish (verwacht)

klik hier voor het tijdschema om te kijken wanneer de tour in de buurt van de camping langskomt.

Kermis Ocher bend
De 'Öcher Bend' is een begrip in de hele Euregio, ieder jaar brengen mensen vanuit Nederland en België een bezoek aan deze gezellige kermis in Aken.

De bezoekers kunnen van heel veel attracties en een divers programma genieten. Uiteraard zijn er genoeg eet- en drinkgelegenheden aanwezig. de bend vindt plaats van 20 april t/m 6 mei 2019
 
klik hier voor meer informatie

Koningsdag 2019
-koningsdag bij het steinerbos
In heel Steinerbos barst het van de activiteiten tijdens Koningsdag. Een heuse stormbaan, spelletjes en natuurlijk de vrijmarkt. Het is een dag waarin Steinerbos uitpakt en waar een hoop te beleven is! klik hier voor meer informatie
-koningsdag in sittard
koningsdag braderie met muziek, tradities, optredens en gezelligheid. ook zijn de winkels geopend!
klik hier voor meer informatie.
-koningsdag in kerkrade
Tussen 12:00 en 17:00 uur kun je in het centrum van Kerkrade genieten van een boordevol activiteitenprogramma voor de hele familie! Na een bezoek aan de kindervrijmarkt kun je deelnemen aan allerlei kinderspelen; de mooiste knutselwerkjes in het oranje maken, je vrolijk laten schminken en genieten van een breakdance demonstratie en de muziek van dj Riley. Op de Markt is er een leuk voetbalspel!
klik hier voor meer informatie.
-koningsdag in Eygelshoven
Vanaf 13.30 uur start de coole Koningsdagviering met onder andere Zumba, de Kids-spelen party en tal van attracties en voorstellingen. Geniet van de draaimolen, de springkussens, een klimmuur en het poppentheater voor de allerkleinsten en smikkel tussendoor van de heerlijke barbecue! Omstreeks 16.00 uur is er een roofvogelshow met adembenemend mooie vogels. Natuurlijks wordt Koningsdag knallend afgesloten met schitterend vuurwerk op het naastgelegen LHC-terrein.
Helaas geen website beschikbaar. voor meer informatie meld u zich op de receptie
-vuurwerkboottocht koningsdag Maastricht
In het centrum van Maastricht worden diverse activiteiten georganiseerd en de dag wordt afgesloten met een groot vuurwerk langs de oever van de Maas. 
Rederij Stiphout organiseert die avond een vuurwerkboottocht en biedt gasten de mogelijkheid om op een feestelijke manier, aan boord van één van de passagiersschepen, te genieten van dit kleurrijke schouwspel.

klik hier voor het programma en meer informatie.

Bevrijdingsfestival Roermond
Samen de vrijheid vieren in de binnenstad van Roermond.

Met onder andere Ambassadeur van de Vrijheid Maan op 5 mei 2019

klik hier voor meer informatie.

Memorial Day Margraten
Jaarlijks op de zondag voor de laatste maandag in mei wordt op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten Memorial Day gehouden.

Hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland zullen deze herdenking bijwonen. Tijdens de plechtigheid vindt een kranslegging plaats en wordt vanuit de lucht door straaljagers een saluut gebracht door het overvliegen in de zogenaamde ‘Missing Man’-formatie. De Memorial Day is voor iedereen toegankelijk. Memorial day vindt plaats op maandag 26 mei 2019 

Klik hier voor meer informatie

 

Schuttersfeesten Zuid-Limburg
In zuid-Limburg zijn er nog veel schutterijen actief!
beleef deze mooie eeuwen oude traditie samen met de limburgers.
Op een schuttersfeest vind u schietwedstrijden, schoonheidswedstrijden, muziekwedstrijden en een mooie optocht van alle muziekkorpsen.

zondag 12 mei: Bondsfeest te Epen
Zondag 2 juni: Bondsfeest te sint Geertruid
Zondag 7 juli: OLS* te Sevenum

(*oud limburgs schuttersfeest hier zullen ongeveer 120 schutterijen aanwezig zijn!)
Zondag 21 juli: ZLF* te puth
(*Zuid Limburgs Federatiefeest hier zullen ongeveer 50 schutterijen aanwezig zijn!)
Zondag 11 augustus: Bondsfeest te Wijlre

Voor meer informatie kunt u zich melden op de receptie.

Bikenight Challenge
Een must see voor de wielerfans!

Een wielerevenement bestaande uit een bergtijdrit van 1,5 km met finisch bovenop de Huls (12%) Daarna een koppelkoers over een parcours met als scherprechter de Col du Vieux Moulin. Met een stijgingspercentage van wel 18% en tot slot een estafettekoers. De bikenight Challenge vind plaats op 18 mei 2019

klik hier voor meer info & inschrijven.

Foodtruckfestival TREK Maastricht
Veel mensen hebben er reikhalzend naar uitgekeken: de vijfde editie van Food Truck Festival TREK in Maastricht! Het geliefde Stadspark wordt weer omgetoverd tot één groot sfeervol openluchtrestaurant tijdens dit reizende festival.

Je kunt er niet alleen genieten van het lekkerste eten en drinken, maar ook van de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen. Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! het festival vindt plaats van 23 mei 2019 t/m 26 mei 2019

Klik hier voor meer informatie.

Pinkop 2019
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf (ongeveer 20 minuten van de camping vandaan) sinds 1970 word dit festival georganiseerd wat meestal tijdens Pinksteren plaatsvindt. Dit jaar is het alweer de 50e editie!

Pinkpop vind dit jaar plaats op 8-9-10 juni

Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Stoomvrijmarkt
Talrijke marktkramen met een breed aanbod, zoals tweedehands goederen, speelgoed, gebruiksartikelen, kleding en muziekartikelen.

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten en is een ‘natje en een droogje’ volop verkrijgbaar. Verder zijn alle winkels en horecazaken in Simpelveld open, zodat het goed toeven is tijdens de ‘Stoomvrijmarkt’ in het toeristisch hart van Simpelveld. De markt is op maandag 10 juni van 11.00 uur tot 18.00 uur toegankelijk.

klik hier voor meer informatie

Hago Limburgs Mooiste
Hago Limburgs mooiste biedt al 28 jaar mooie race en mtb tourtochten in Nederland aan.
Uitdagende routes tussen de 70 en 255 km door het prachtige Heuvelland (tot 4.700 hm)
over verkeersluwe wegen.


Hago Limburgs mooiste is in de loop der jaren uitgegroeid tot een tweedaags evenement met op de start- en finishlocatie onder andere een open lucht fietsmarkt, entertainment progamma op vrijdag en zaterdag en diverse arrangementen voor (bedrijven) teams.
Fietsen met een voor de kinderen kan ook! Er is op zaterdag een leuke, eenvoudige te fietsen familietocht van circa 25-40 km uitgezet door de groengebieden in en rond Parkstad. En op zaterdagochtend vindt er op het evenementenplein een Kids Ride plaats. Hago Limburgs Mooiste is daarmee een fietsevenement voor het hele gezin! 
Hago Limburgs Mooiste vind plaats op 14 & 15 juni 2019

klik hier voor meer info & inschrijven.

Nacht van Gulpen
Een nachtelijke wandelklassieker van 70 km door het limburgse heuvelland!

De Nacht is de bekendste nachtelijke wandelklassieker in Nederland en de Euregio. Een wandeltocht van 70 kilometer, dwars door het mooie Limburgse Heuvelland.
Bekend om zijn sportieve uitdaging, maar ook vanwege de perfecte verzorging en glorieuze intocht.

Jaarlijks strijken vele wandelaars, uitkomstig uit binnen- en buitenland, neer in Gulpen
om de ultieme uitdaging aan te gaan. Een unieke combinatie van topsport en bourgondische
gezelligheid. 
De nacht is géén wedstrijd en kent géén winnaar.
De eerste 60km loopt u in een groepsverband met een tempo van ongeveer 5.5 km/uur.
De laatste 10km mag u het wandeltempo zelf bepalen.
De 43e Nacht van Gulpen gaat van start op zaterdag 15 juni om 22.30 uur vanaf Grand Café Galouppe
in de dorpsstraat in gulpen.

klik hier voor meer informatie over de nacht van Gulpen.

Maastrichts Mooiste
Het bekende hardloopevent dwars door de historische binnenstad van maastricht!

Op zondag 16 juni wordt met passie en veel liefde voor de sport opnieuw het hardlooponderdeel van Univé Maastricht Mooiste georganiseerd. Maak u op voor 5 of 10 km door een mooie maar zwaar uitdagende parcours met de Sint Pietersberg erin verwerkt. 

Kies je voor de Halve Marathon dan loop je een vlak en snel parcours, zonder scherpe bochten en door het sfeervolle centrum van Maastricht om tenslotte te finishen op de drukke Markt. Editie 2019 belooft weer een groot succes te worden! 

klik hier voor meer informatie & inschrijven.

Wielerevent Eroica Limburg
uniek retro event op tweewielen, alle deelnemers rijden op fietsen die voor 1987 zijn geproduceerd. Daarnaast vraagt de organisatie iedereen om het outfit aan te passen aan de retro fiets. En de veelal kleurrijke shirts uit de vroege jaren van het wielrennen te zoeken en te dragen!

In het weekend van 28 & 29 juni 2019 vindt de vierde editie plaats van Eroica Limburg.
Zuid-limburg en de grensstreek zullen het decor vormen voor dit unieke retro event op tweewielen. De deelnemers kunnen dit jaar kiezen uit 4 routes. De organisatie brengt met Eroica Limburg dit jaar een ode aan het WK wielrennen. Hetgeen maar liefst 6 maal in Limburg georganiseerd.
Naast het wielrennen is er natuurlijk ook weer veel aandacht voor muziek, eten en drinken.

TIP! Festival eroica
Belangrijk om te weten is dat het niet alleen wielrennen is wat de klok slaat. Ook cultuur, muziek, eten en drinken komen op het finishterrein. Muziek, optredens van bandjes en fanfares; heerlijke streekgerechten en de gerechten uit eigen keuken, alles komt voorbij. Het spreekt voor zich dat er ook diverse stands met retro kleding op de start- en finishlocaties te zien zijn. Daarnaast zijn er vele oude wielerhelden aanwezig! Dit leuke festival vind plaats in het Dersaborg park.

klik hier voor meer informatie over de Eroica wielertocht en het festival.
 

Andre Rieu op het Vrijthof
Prachtige openlucht concertreeks op het mooiste plein van nederland het Vrijthof!

André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Ook in 2019 tovert Rieu het hele Vrijthof weer om tot één grote opelucht concertzaal op 4,5,6,7,11,12,13,14,18,19,20 en 21 juli. Heerlijke melodieen, van klassieke muziek tot meeslepende walsen, onder andere uit diverse opera's, operettes en musicals. Het worden wederom onvergetelijke avonden vol komische en ontroerende momenten. Maar vooral ook: heel veel romantiek! 

klik hier voor meer informatie en tickets

TIP! Terrasarrangement André Rieu
Terwijl u dineert vult het mooiste plein van Maastricht zich langzaam met publiek en komt u al helemaal in de stemming! Nadat het culinaire hoogtepunt van de avond gepasseerd is, start het muzikale hoogtepunt: André Rieu! Alle terrasarrangementen zijn exclusief drank. Tijdens het concert wordt er niet bediend om de luisteraars niet te storen. U kunt natuurlijk voor het concert wel al bestellen. Vanaf 18.30 kunt u aan tafel plaatsnemen en vanaf 19.00 uur word het eten geserveerd. om 21.00 uur start het concert.

Het voordeel van een terrasarrangement is dat u in confortabele stoelen heerlijk naar de muziek van André Rieu kan luisteren en uitzicht op het plein hebt.
U volgt het concert met name via de schermen die bij de terrassen ophangen. met een beetje geluk ziet u ook het podium vanaf het terras. echter word dat niet gegarandeerd.

klik hier voor meer informatie en het reserveren van terrasarrangementen.
LET OP! Niet alle terrassen staan op deze website vermeld! sommige terrassen hebben de kaartverkoop van deze arrangementen in eigen beheer. voor meer info kunt u zich ook melden op de receptie.

 

Zomermarkt Walem
Op zondag 28 juli staat het buurtschap Walem bij Schin op Geul voor de 31e keer in het teken van de zomermarkt. Deze markt onderscheidt zich door de ligging van het marktparcours in het prachtige buitengebied van Schin op Geul. Naast een grote vrijmarkt wordt een aparte rommel/hobbymarkt ingericht waar naar hartenlust gesnuffeld kan worden. Er worden totaal ruim tweehonderd kramen geplaatst, waarvan circa vijftig rommel stands zijn. 

Op het gezellig ingerichte buitenterras in een lommerrijke boomgaard zijn kinderattracties opgesteld. Tevens wordt er voor de inwendige mens gezorgd, bezoekers kunnen hiervoor terecht bij de diverse eet- en drankbuffetten. Dit alles wordt omlijst met de nodige stemmingsmuziek. De organisatie heeft gezorgd voor een ruime parkeergelegenheid vlakbij het marktparcours. Duidelijke bebording vanuit Schin op Geul wijst de bezoekers de weg. de markt vindt plaats op zondag 28 juli

klik hier voor meer informatie.

 

Voor nog meer tips en folders over evenementen in de buurt kunt u altijd terecht bij de receptie!

Delen op
ANWB Camping ACSI CampingCard BestDeal CampingCard ANWB Camping