Evenementen in de omgeving
Print deze pagina

LET OP! i.v.m. het Corona virus zijn meerdere evenementen afgelast of uitgesteld.

Evenementen 2020
De leukste evenementen in de buurt van onze camping!

Smartlappenfestival Sittard
Op vrijdagavond 27 maart en zaterdag 28 maart zal het Smartlappenfestival het hartje van Sittard weer sneller laten kloppen. Gedurende het weekend worden in maar liefst twaalf verschillende cafés de hartverwarmende klanken van het levenslied ten gehore gebracht door een arsenaal aan artiesten. 

Vanaf 22.00 uur (tenzij anders vermeld) staan de deuren van de deelnemende cafés wagenwijd open voor een lach en een traan. Extra! smartelijk vertier op zaterdagmiddag in hartje Sittard. Op zaterdagmiddag 28 maart zullen smartelijke figuren hartje Sittard op stelten zetten. 
Klik hier voor meer informatie


Cauberg Trail Run
Op zaterdag 28 maart vindt voor de achtste keer de Cauberg Trail Run in de gemeente Valkenburg aan de Geul plaats. Afstanden: 9, 18 en 30 kilometer. Het parcours is uitgezet door de prachtige natuurgebieden het Polferbos, Bergse Heide, Ambyer Heide en de Dellen. Tijdens deze wedstrijd wanen deelnemers zich in het buitenland
klik hier voor meer informatie en inschrijving
 
Kinderkleding-en speelgoedbeurs Margraten
De tijd is weer aangebroken om de zomerkleren uit de kast te halen. Op zondag 29 maart vindt weer de voorjaarsbeurs plaats. Deze wordt gehouden van 11.00-13.00 uur in het Gemeenschapshuis 'Oos Heim'te Margraten. Voor diegene die er nog nooit van gehoord hebben: tijdens deze beurs worden tweedehands (merk)kinderkleding (vanaf maat 68 t/m 176) uitgestald. 
klik hier voor meer informatie

Paasveejaarmarkt Beek
Beek barst weer voor een dag compleet uit zijn voegen! Zondag 29 maart loopt Beek en omstreken uit voor editie nummer 78 van de Paasvee Jaarmarkt. Tussen 11.00 uur en 17.00 uur zullen op verschillende plekken in en rondom het dorpscentrum in Beek een grote diversiteit aan activiteiten plaatsvinden: 
 • Paarden, kleinvee, kinderboerderij en een schaapskooi. 
 • Groot marktparcours. Circa een kilometer aan marktkramen en verkoopwagens met een diversiteit aan producten. 
 • Baek Voiture. Oldtimers, Maastrichterlaan. 
 • Muziek en dans.
 • Boekenmarkt in de Leopoldskerk, Raadhuisstraat. 
 • Tijdens de Paasveejaarmarkt zijn alle winkels in het centrum van Beek geopend. Gratis toegang!
  Klik hier voor meer informatie.
   

Ocher bend kermis
De 'Öcher Bend' is een begrip in de hele Euregio, ieder jaar brengen mensen vanuit Nederland en België een bezoek aan deze gezellige kermis in Aken.

De bezoekers kunnen van heel veel attracties en een divers programma genieten. Uiteraard zijn er genoeg eet- en drinkgelegenheden aanwezig. de bend vindt plaats van 11 april t/m 26 april 2020

klik hier voor meer informatie


Volta limburg Classic
Geniet op 4 april van een wielerwedstrijd met zware beklimmingen, snelle afdalingen, vroege uitvallers, regen- en hagelbuien, nipte overwinningen, en talentvolle winnaars! Een weekeinde lang genieten van wielsport. Dat kan tijdens de Volta Limburg Classic. 
klik hier voor meer informatie


Boat & Bike
Van 4 april tot 20 december kan de fiets mee op de boot! Neem je fiets mee naar Luik en fiets je eigen route terug. Natuurlijk kun je ook naar Luik fietsen en met de boot terug naar Maastricht varen. Voor het meevaren van de fiets vraagt Rederij Stiphout een toeslag van € 5,- per fiets. 

Deze mogelijkheid is er alleen als het passagiersschip mps Geulvallei of mps Scheldevallei de vaart
naar Luik verzorgt. Het is ongeveer twee weken voor afvaart bekend welke schip de vaart naar Luik zal doen. Je kunt altijd telefonisch informeren via 043-3515300 of door het reserveringsformulier op de website van Rederij Stiphout in te vullen.
Klik hier voor meer informatie

The Passion
De tiende editie van The Passion wordt gehouden in Roermond! Het is voor het eerst dat het muziekale paasevenement zo zuidelijk wordt gehouden. De jubileumeditie, met daarin zowel nieuwe als succesvolle nummers uit eerdere jaren, vindt plaats op witte donderdag 9 april op het munsterplein en gaat over leven, sterven en opstaan van Jezus
klik hier voor meer informatie
 
Paasbrunchboottocht
Op eerste en tweede paasdag zijn er weer de gezellige brunchboottochten aan boord van de passagiersschepen van Rederij stiphout in Maastricht. Vanaf 10.30 uur worden de gasten verwelkomd door de kapitein en de paashaas. Om 11.00 uur gooit de matroos de trossen los en maakt de boot een twee uur durende cruise over de Maas. 
Tijdens de boottocht presenteert de bemanning een uitgebreid brunchbuffet met onder andere roerei, gebakken spek, American pancakes, diverse vleeswaren, kaassoorten, gerookte zalm en gepocheerde zalm, garnalen, salades, cereals, broodjes, broodsoorten en diverse zoetigheden. Om 13.00 uur meert de boot weer af in Maastricht.
Klik hier voor meer informatie
 
Roodvogelshows op de Kasteelruine Valkenburg
Valken en de valkerij zijn, zo zegt de naam al, van oudsher verbonden met Valkenburg en zijn kasteel. Sinds de Middeleeuwen werden valken omwille van hun vernuftige vangtechniek voor de jacht gebruikt. Vanuit de streek werd de valkerij over heel Europa uitgedragen. 
 
Vandaag de dag is de fascinatie voor valken en andere roofvogels onverminderd groot. De hautaine rust die deze vogels uitstralen wekt ontzag bij eenieder. Contact met roofvogels is echter niet zo vanzelfsprekend. Roofvogels ontvluchten menselijke nabijheid, omdat zij mensen (terecht) als hun grootste vijand zien. 
Van de televisie kent iedereen echter wel de ontzagwekkende mystiek van de majestueus op de thermiek zwevende arenden, pijlsnelle achtervolgingen van haviken en in duikvlucht uit de wolken vallende valken. Om 13.00 uur en 15.00 uur vinden de roofvogelshows plaats op de Kasteelruïne. Data:
12 en 26 april.
21 en 31 mei.
19 en 26 juli.
02, 09, 16 en 23 augustus.
klik hie
r voor meer informatie
 
Museum nacht Maastricht
Het belooft een spectaculaire Art Night Out te worden op vrijdag 17 april. Museumnacht Maastricht zet dan voor de vijfde keer de stad op z'n kop! 14 Art venues brengen de wereld van kunst tot leven en verrassen jong en oud met een once-in-a-night-time programma. Geniet met één ticket van spraakmakende exposities, adembenemende performances, indrukwekkende installaties, spannende cross-overs, video-art, workshops, tours, live-music en meer. 
klik hier voor meer informatie

Amstel Gold Race

De Amstel Gold Race is een Nederlandse eendaagse wielerwedstrijd voor profrenners, die sinds 1966 jaarlijks wordt gehouden in de Limburgse heuvels en tot de wielerklassiekers wordt gerekend. 

Op 18 & 19 april 2020 zal de amstelgold race plaatsvinden.

Zaterdag 18 april is het de beurt aan de amateurs om hun wielertalent te laten zien.
De klassieker voor de profrenners start zondag 29 april om 10.30 uur op het Vrijthof in Maastricht en finisht rond 17.13 op de finishlocatie in Vilt-Valkenburg. Het peleton moet dit jaar zo'n 258 km afleggen. Tijdens de koers staan er 35 Beklimmingen op het programma.


Voorlopig programma:
10.30uur: Start Maastricht
12.01uur: 1e doorkomst finishlijn (verwacht)
15.06uur: 2e doorkomst finishlijn (verwacht)
16.49uur: 3e doorkomst finishlijn (verwacht)
17.13uur: Finish (verwacht)


klik hier voor het tijdschema om te kijken wanneer de tour in de buurt van de camping langskomt.


Bloesemwandeling Eijsden
Op 19 april organiseert wandelvereniging 'De Lèren Tram' uit Eijsden wederom de voorjaarswandeling. Je kunt kiezen uit diverse afstanden: 9, 12, 18 en 24 kilometer. De routes leiden door de landelijke omgeving van Eijsden en al wandelend zul je volop kunnen genieten van de talrijke (hopelijk met volle bloesem) hoogstambomen en meidoornhagen die langzaam maar zeker hun frisse groene kleur beginnen te krijgen. Alle afstanden keren via de Eijsder Beemden terug naar de startplaats.
Zaal KOH, Prins Bernhardstraat 4 Eijsden


Heerlense Jaarmarkt
Zaterdag 25 april is het centrum van Heerlen weer toneel voor de Jaarmarkt: speciale activiteiten, rondstruinen langs 400 marktkramen en genieten van kunst, live muziek en nog veel meer. Kom ook en struin gezellig langs de kramen! Tijd: 09:00-18:00 uur.
klik hier voor meer informatie

Koningsdag 2020

TIP! Koningsdag Maastricht In 2020 wordt Koningsdag een speciale dag voor Maastricht en haar kleurrijke regio. Dankzij de komst van de Koning en zijn familie worden Maastricht en Zuid-Limburg voor even het centrum van Nederland! 
Klik hier voor meer informatie en de route die de Koning en zijn familie lopen in Maastricht!

-koningsdag in sittard
koningsdag braderie met muziek, tradities, optredens en gezelligheid. ook zijn de winkels geopend!

klik hier voor meer informatie.
-vuurwerkboottocht koningsdag Maastricht
In het centrum van Maastricht worden diverse activiteiten georganiseerd en de dag wordt afgesloten met een groot vuurwerk langs de oever van de Maas. 
Rederij Stiphout organiseert die avond een vuurwerkboottocht en biedt gasten de mogelijkheid om op een feestelijke manier, aan boord van één van de passagiersschepen, te genieten van dit kleurrijke schouwspel.

klik hier voor het programma en meer informatie.

Bevrijdingsfestival Roermond
Samen de vrijheid vieren in de binnenstad van Roermond.

Met onder andere Ambassadeur van de Vrijheid rapper Snelle op 5 mei 2020
klik hier voor meer informatie.


Bikenight Challenge
Een must see voor de wielerfans!

Een wielerevenement bestaande uit een bergtijdrit van 1,5 km met finisch bovenop de Huls (12%) Daarna een koppelkoers over een parcours met als scherprechter de Col du Vieux Moulin. Met een stijgingspercentage van wel 18% en tot slot een estafettekoers. De bikenight Challenge vind plaats op 16 mei 2020
klik hier voor meer info & inschrijven.

Schuttersfeesten Zuid-Limburg
In zuid-Limburg zijn er nog veel schutterijen actief!
beleef deze mooie eeuwen oude traditie samen met de limburgers.
Op een schuttersfeest vind u schietwedstrijden, schoonheidswedstrijden, muziekwedstrijden en een mooie optocht van alle muziekkorpsen.

TIP!Donderdag 21 mei: Koningsvogelschieten Schutterij st. Joseph Vijlen (vanaf 13.00 uur)
Deze dag barst de strijd los om koning/koningin te worden van schutterij st. Joseph vijlen voor komend seizoen. Zeker een aanrader om een kijkje te gaan nemen!
Zondag 14 juni: Bondsfeest te Valkenburg

Zondag 14 juni: Bondsfeest te Voerendaal
Zondag 5 juli: OLS* te Meijel
(*oud limburgs schuttersfeest hier zullen ongeveer 120 schutterijen aanwezig zijn!)
Zondag 19 juli: ZLF* te Schimmert
(*Zuid Limburgs Federatiefeest hier zullen ongeveer 50 schutterijen aanwezig zijn!)
Zondag 6 september: Bondsfeest te Margraten

Voor meer informatie kunt u zich melden op de receptie.


Foodtruckfestival TREK Maastricht
Veel mensen hebben er reikhalzend naar uitgekeken: de zesde editie van Food Truck Festival TREK in Maastricht! Het geliefde Stadspark wordt weer omgetoverd tot één groot sfeervol openluchtrestaurant tijdens dit reizende festival. 

Je kunt er niet alleen genieten van het lekkerste eten en drinken, maar ook van de leukste live muziek, een variëteit aan theater en nog veel meer vermaak en belevenissen. Neem je goede humeur, je leukste vrienden en een zonnetje mee en het genieten kan beginnen! het festival vindt plaats van 21 mei t/m 24 mei 2020

Klik hier voor meer informatie.

Memorial Day Margraten
Jaarlijks op de zondag voor de laatste maandag in mei wordt op de Amerikaanse begraafplaats in Margraten Memorial Day gehouden.

Hoogwaardigheidsbekleders uit binnen- en buitenland zullen deze herdenking bijwonen. Tijdens de plechtigheid vindt een kranslegging plaats en wordt vanuit de lucht door straaljagers een saluut gebracht door het overvliegen in de zogenaamde ‘Missing Man’-formatie. De Memorial Day is voor iedereen toegankelijk. Memorial day vindt plaats opzondag 24 mei 2020
Klik hier voor meer informatie

Hago Limburgs Mooiste
Hago Limburgs mooiste biedt al 28 jaar mooie race en mtb tourtochten in Nederland aan.
Uitdagende routes tussen de 70 en 255 km door het prachtige Heuvelland (tot 4.700 hm)
over verkeersluwe wegen.


Hago Limburgs mooiste is in de loop der jaren uitgegroeid tot een tweedaags evenement met op de start- en finishlocatie onder andere een open lucht fietsmarkt, entertainment progamma op vrijdag en zaterdag en diverse arrangementen voor (bedrijven) teams.
Fietsen met een voor de kinderen kan ook! Er is op zaterdag een leuke, eenvoudige te fietsen familietocht van circa 25-40 km uitgezet door de groengebieden in en rond Parkstad. En op zaterdagochtend vindt er op het evenementenplein een Kids Ride plaats. Hago Limburgs Mooiste is daarmee een fietsevenement voor het hele gezin! 
Hago Limburgs Mooiste vind plaats op 6 & 7 juni 2020

klik hier voor meer info & inschrijven.

Maastrichts Mooiste
Het bekende hardloopevent dwars door de historische binnenstad van maastricht!

Op zondag 14 juni wordt met passie en veel liefde voor de sport opnieuw het hardlooponderdeel van Univé Maastricht Mooiste georganiseerd. Maak u op voor 5 of 10 km door een mooie maar zwaar uitdagende parcours met de Sint Pietersberg erin verwerkt. 

Kies je voor de Halve Marathon dan loop je een vlak en snel parcours, zonder scherpe bochten en door het sfeervolle centrum van Maastricht om tenslotte te finishen op de drukke Markt. Editie 2019 belooft weer een groot succes te worden! 
klik hier voor meer informatie & inschrijven.

Stoomvrijmarkt
Talrijke marktkramen met een breed aanbod, zoals tweedehands goederen, speelgoed, gebruiksartikelen, kleding en muziekartikelen. 

Uiteraard wordt de inwendige mens niet vergeten en is een ‘natje en een droogje’ volop verkrijgbaar. Verder zijn alle winkels en horecazaken in Simpelveld open, zodat het goed toeven is tijdens de ‘Stoomvrijmarkt’ in het toeristisch hart van Simpelveld. De markt is op zondag 14 juni van 11.00 uur tot 18.00 uur toegankelijk.

klik hier voor meer informatie

Pinkop 2020
Pinkpop is een jaarlijks, driedaags popfestival in Landgraaf (ongeveer 20 minuten van de camping vandaan) sinds 1970 word dit festival georganiseerd en is elk jaar weer een groot feest. Dit jaar alweer de 51e editie!

Pinkpop vind dit jaar plaats op 19-20-21 juni
Klik hier voor meer informatie en kaartverkoop.

Nacht van Gulpen
Een nachtelijke wandelklassieker van 70 km door het limburgse heuvelland!

De Nacht is de bekendste nachtelijke wandelklassieker in Nederland en de Euregio. Een wandeltocht van 70 kilometer, dwars door het mooie Limburgse Heuvelland.
Bekend om zijn sportieve uitdaging, maar ook vanwege de perfecte verzorging en glorieuze intocht.

Jaarlijks strijken vele wandelaars, uitkomstig uit binnen- en buitenland, neer in Gulpen
om de ultieme uitdaging aan te gaan. Een unieke combinatie van topsport en bourgondische
gezelligheid. 
De nacht is géén wedstrijd en kent géén winnaar.
De eerste 60km loopt u in een groepsverband met een tempo van ongeveer 5.5 km/uur.
De laatste 10km mag u het wandeltempo zelf bepalen.
De 43e Nacht van Gulpen gaat van start op zaterdag 20 juni om 22.30 uur vanaf Grand Café Galouppe, in de dorpsstraat in gulpen.

klik hier voor meer informatie over de nacht van Gulpen.

Wielerevent Eroica Limburg
uniek retro event op tweewielen, alle deelnemers rijden op fietsen die voor 1987 zijn geproduceerd. Daarnaast vraagt de organisatie iedereen om het outfit aan te passen aan de retro fiets. En de veelal kleurrijke shirts uit de vroege jaren van het wielrennen te zoeken en te dragen!

In het weekend van 26 & 27 juni 2020 bestaat eroica 5 jaar en viert feest met een uniek eerbetoon aan de Nederlandse wielerheld Joop Zoetemelk. In juli 2020 is het exact 40 jaar geleden dat Zoetemelk als laatste Nederlander de gele trui won. 
Naast het wielrennen is er natuurlijk ook weer veel aandacht voor muziek, eten en drinken.

Programma 
Op vrijdag 26 juni 2020 wordt de TI-Raleigh reünie georganiseerd waarbij zo veel als mogelijk oud-renners van de ploeg, inclusief de geletruidrager Joop Zoetemelk, met de Eroica Limburg deelnemers een mooie route door het Limburgse Heuvelland gaan rijden. 
 
Op zaterdag 27 juni staat de Eroica Toertocht op de agenda waarbij de deelnemers kunnen kiezen uit maar liefst vier routes: 
 • Family ride (40 kilometer).
 • Heuvelland route (65 kilometer).
 • Maas route (110 kilometer).
 • Drielandenroute (165 kilometer). 
Net zoals de afgelopen jaren is het de bedoeling dat de deelnemers op oude fietsen van voor 1987 rijden en kleding en attributen dragen die bij de fiets en de periode past. 

TIP! Festival eroica
Belangrijk om te weten is dat het niet alleen wielrennen is wat de klok slaat. Ook cultuur, muziek, eten en drinken komen op het finishterrein. Muziek, optredens van bandjes en fanfares; heerlijke streekgerechten en de gerechten uit eigen keuken, alles komt voorbij. Het spreekt voor zich dat er ook diverse stands met retro kleding op de start- en finishlocaties te zien zijn. Daarnaast zijn er vele oude wielerhelden aanwezig! Dit leuke festival vind plaats in het Dersaborg park.

klik hier voor meer informatie over de Eroica wielertocht en het festival.

Andre Rieu op het Vrijthof
Prachtige openlucht concertreeks op het mooiste plein van nederland het Vrijthof!

André Rieu landt traditiegetrouw in de zomer met zijn Johann Strauss Orkest op het Vrijthof van zijn geboortestad Maastricht. Ook in 2019 tovert Rieu het hele Vrijthof weer om tot één grote opelucht concertzaal op 2,3,4,5,9,10,11,12,16,17,18,19 juli 2020 Heerlijke melodieen, van klassieke muziek tot meeslepende walsen, onder andere uit diverse opera's, operettes en musicals. Het worden wederom onvergetelijke avonden vol komische en ontroerende momenten. Maar vooral ook: heel veel romantiek! 

klik hier voor meer informatie en tickets

TIP! Terrasarrangement André Rieu
Terwijl u dineert vult het mooiste plein van Maastricht zich langzaam met publiek en komt u al helemaal in de stemming! Nadat het culinaire hoogtepunt van de avond gepasseerd is, start het muzikale hoogtepunt: André Rieu! Alle terrasarrangementen zijn exclusief drank. Tijdens het concert wordt er niet bediend om de luisteraars niet te storen. U kunt natuurlijk voor het concert wel al bestellen. Vanaf 18.30 kunt u aan tafel plaatsnemen en vanaf 19.00 uur word het eten geserveerd. om 21.00 uur start het concert.

Het voordeel van een terrasarrangement is dat u in confortabele stoelen heerlijk naar de muziek van André Rieu kan luisteren en uitzicht op het plein hebt.
U volgt het concert met name via de schermen die bij de terrassen ophangen. met een beetje geluk ziet u ook het podium vanaf het terras. echter word dat niet gegarandeerd.

klik hier voor meer informatie en het reserveren van terrasarrangementen.
LET OP! Niet alle terrassen staan op deze website vermeld! sommige terrassen hebben de kaartverkoop van deze arrangementen in eigen beheer. voor meer info kunt u zich ook melden op de receptie.


Zomermarkt Walem
Op zondag 26 juli staat het buurtschap Walem bij Schin op Geul voor de 32e keer in het teken van de zomermarkt. Deze markt onderscheidt zich door de ligging van het marktparcours in het prachtige buitengebied van Schin op Geul. Naast een grote vrijmarkt wordt een aparte rommel/hobbymarkt ingericht waar naar hartenlust gesnuffeld kan worden. Er worden totaal ruim tweehonderd kramen geplaatst, waarvan circa vijftig rommel stands zijn. 

Op het gezellig ingerichte buitenterras in een lommerrijke boomgaard zijn kinderattracties opgesteld. Tevens wordt er voor de inwendige mens gezorgd, bezoekers kunnen hiervoor terecht bij de diverse eet- en drankbuffetten. Dit alles wordt omlijst met de nodige stemmingsmuziek. De organisatie heeft gezorgd voor een ruime parkeergelegenheid vlakbij het marktparcours. Duidelijke bebording vanuit Schin op Geul wijst de bezoekers de weg. de markt vindt plaats op zondag 26 juli

klik hier voor meer informatie.

Voor nog meer tips en folders over evenementen in de buurt kunt u altijd terecht bij de receptie!

Delen op
ANWB Camping ACSI CampingCard BestDeal CampingCard ANWB Camping